Fin Sockerkaka
150 g margarin eller smör
3 ägg
2 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal av ½ citron
Gör såhär;
Smörj och bröa en form ca 1 ½ liter.
Smält matfettet och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt matfettet. Rör om tills allt är väl blandat.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 - 50 minuter
Om ni vill ha en ännu finare sockerkaka rekommenderar jag att ni använder ankägg i stället för höns ägg!
MUMS,,,Jag undrar om inte jag till och med har smakat din fina sockerkaka nån gång???...Tack och Kram!!!
SvaraRadera