onsdag 18 april 2012

Ambrosiakaka/tårta

Ambrosiakaka/tårta

125 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakkpulver
2 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivetskal
1 dl pressad apelsinsaft

Garnering;
3 dl florsocker
2 msk vatten eller ny pressad apelsin saft
4 msk syltade apelsinskal

Gör såhär;
Smörj och bröa en form på 1 liter
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häv i rivnaskalet och apelsinsaften.
Tillsätt mjöl, bakpulver och matfettet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.
Stjälp upp den efter en liten stund och låt den kallna.
Blanda florsocker och vatten eller ny pressad saft.
Bred glasyren över kakan och strö på apelsinskalen.

Om ni vill ha tårta så dela sockerkakan på mitten och har en sats vanliljkräm i mellan.


1 kommentar: