onsdag 1 februari 2012

Banankladdkaka

Banankladdkaka 12 - 16 bitar

Ingredienser:
180 gr strösocker
100 gr ljussirap
220 gr vetemjöl
3 ägg
250 gr mosad banan
35 gr kakao
Saft från 1 lime
100 gr smält smör
ströbröd


Gör så här:

1  Blanda alla ingredienser utom smöret ordentligt  i en degblandare eller med en kraftig elvisp.

2  Rör i det smälta smöret och häll upp i en smord och bröad rund form med löstagbar botten ( ca 22 cm).

3  Grädda 25 - 30 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Banankladdkakan ska vara kladdig i mitten, kontrollera med en sticka.


Jag valde att baka banankladdkakan i en engångsform. Som jag fryser in till helgens fika :0)

2 kommentarer:

  1. nam nam helena vill ha! tack! säger miranda

    SvaraRadera
  2. WOOOOW!!!... 1000 TACK,för detta "smarriga" recept!!!...Måste genast provas!!!...Hittade hit via Alexs blogg,VILKEN TUR VA???!!!....Lycka till med den och ha en fin och välsignad dag!!!...KRAAAM!!!

    SvaraRadera