Ingredienser;
100 g mörk choklad (70%)
1 styck gelantinblad
2 dl vispgrädde
2 msk Strösocker
Salsa;
12 st Jordgubbar
2 msk basilika (finhackad)
1 ½ msk balsamvinäger
3 tsk vaniljsocker
Gör såhär;
Tillagning (40 min )
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
- Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
- Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.
Detta receptet är till 4 personer men jag gjorde det till två, lite som man känner själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar