måndag 16 april 2012

Chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Ingredienser;
100 g mörk choklad (70%)
1 styck gelantinblad
2 dl vispgrädde
2 msk Strösocker


Salsa;
12 st    Jordgubbar
2 msk basilika (finhackad)
1 ½ msk balsamvinäger 
3 tsk vaniljsocker                                            

Gör såhär;
Tillagning (40 min )
  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
  3. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
  4. Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.
     5. Skeda upp jordgubbssalsan ovanpå pannacottan. Servera                                  

Detta receptet är till 4 personer men jag gjorde det till två, lite som man känner själv.

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar