Ingredienser;
4 ½ dl vetemjöl
1 1/4 strösocker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2 ½ dl mjölk ( hälften mjölk, hälften filmjölk blir bäst)
125 g osaltat smör, smält och av svalnat
125 g färska blåbär eller frusna + 1/4 dl vetemjöl
Gör såhär;
Blanda bären med 1/4 dl vetemjöl och ställ åt sidan. Blanda de övriga torra ingredienserna i en stor skål. Vispa upp ägget och vispa i mjölken och smöret. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Blanda sedan i bären och rör om försiktigt, ingredienserna ska precis bara blandas med varandra. Fördela smeten i pappersklädda formar nästan upp till formkanten och grädda 25 - 30 minuter i 180 grader för stora muffins och något kortare tid för mindre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar