tisdag 31 januari 2012

Petit-four-muffins

Petit-four-muffins med vallmofrön och citron

Ingredienser;
fett och mjöl till formarna
100g mjukt smör
70g socker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
salt en nypa
3/4 dl mjölk
2 msk malda vallmofrön
1 tsk skal av en citron
250 g flocksocker
4 - 5 msk saft av citron
Karamellfärg





Tillagning;
1  Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöla fördjupningarna i en muffinsplåt eller sätt i pappersformar.
2  Vispa smör och socker pösigt i en skål. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda mjölet med bakpulvret, bikarbonat och 1 nypa salt i en annan skål. Rör omväxlande ner mjöl och mjölk i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och citronskal.
3  Fyll fördjupningarna i muffinsplåten till högst 3/4, grädda mitt i ugnen i 15 - 25 minuter, beroende på stoleken. Ta muffinsen ur ugnen, låt vila i 5 minuter. Stjälp upp dem och låt svalna.
4  Rör ihop florsocker med citronsaft till en tjockflytabde glasyr och bred över muffinsen. Häll 1 - 2 droppar karamellfärg i mitten, gör vackert mönster med en tandpetare. Låt glasyren stelna.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar